Γ. Ψυχογιός: Βορίδης και ΝΔ θα είναι σύντομα παρελθόν, όπως και οι απαράδεκτες ρυθμίσεις τους

Να αποσυρθεί άμεσα το αρ.42 του Ν/Σ Βορίδη, ένα ακόμα καίριο πλήγμα στην Αυτοδιοίκηση. Αποτελεί μνημείο αντιδημοκρατικής και καθεστωτικής λογικής της κυβέρνησης ΝΔ.

Μετά τις αντισυνταγματικές, όπως αποφάσισε το ΣτΕ, αλλαγές το 2019, που αποδυνάμωσαν το Δημοτικό Συμβούλιο και τις τοπικές κοινότητες συγκεντρώνοντας όλες τις αποφασιστικές αρμοδιότητες στον Δήμαρχο και την Οικονομική Επιτροπή, έρχονται να αποτελειώσουν το ρόλο και τη σημασία του Δημοτικού Συμβουλίου στη συζήτηση και λήψη αποφάσεων.

Στερούν το αυτονόητο δικαίωμα των επικεφαλής των παρατάξεων να θέσουν ζητήματα προ ημερησίας διάταξης – κι επειδή παρακολουθώ όλα τα Συμβούλια της Κορινθίας συνήθως πρόκειται για σημαντικά και κρίσιμα ζητήματα που τίθενται εκεί – προκειμένου να μην «διαταραχτεί η εύρυθμη λειτουργία» του οργάνου!!

Μιλάμε για καθαρή φίμωση δημοτικών παρατάξεων, φορέων, κινημάτων και τελικά των ιδίων των πολιτών.

Η απόπειρα του κ. Βορίδη και της ΝΔ να απαξιώσει αλλά και να ελέγξει πλήρως την Αυτοδιοίκηση δεν θα περάσει.

Έχουν αλλεργία στην ενεργή συμμετοχή των πολιτών στους θεσμούς, στην ζωντανή κοινωνία που διεκδικεί και τελικά σε βασικές δημοκρατικές αρχές που θα έπρεπε να είναι δεδομένες στη χώρα μας 200 χρόνια μετά την Επανάσταση.

Ο κ. Βορίδης δεν θα καταφέρει να νεκρώσει το πιο ζωντανό κύτταρο διαλόγου και δράσης που είναι η τοπική αυτοδιοίκηση και πολύ περισσότερο δεν θα καταφέρει αυτό που έχει δηλώσει ότι θα κάνει τα πάντα για να μην έρθει ξανά η Αριστερά στην κυβέρνηση.

Σύντομα θα είναι παρελθόν, όπως και οι απαράδεκτες ρυθμίσεις τους.

Πηγή: Just Radio 96,4 , Αντώνης Σουκαράς

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s